May 14, 2014

trip to Romania: Brasov

 

   prima postare despre excursiile noastre prin România, va fi despre orașul Brașov, care a fost ultimul din 4 orașe vizitate de noi în aceste 8 zile nebune, în sens bun, clar.
nu pentru că mi-a plăcut anume Brașov cel mai mult, pur și simplu mapele (din mapa ”Romania 2014” din comp) s-au sortat după alfabet))) următorul post e despre Cluj.


   dupa drumul nu foarte lung Sighișoara - Brașov, am ajuns în hotel, să ne despachetăm, ca peste o oră să ne întîlnim deja în hall pentru a cutreiera orașul, pentru care am avut doar 2 zile. După 2 zile ploioase, Brașov ne-a întîmpinat cu o seară însorită și cu un apus excepțional (cel puțin noua așa ne-a părut, pentru că ne fugăream după apusuri deja de 6 zile și nu am avut parte de nici unul).
   Am petrecut soarele de pe un munte, care e cel mai jos, cred că, din Brașov))) acolo se află și o cetate, despre care nu știu nimic. Interesant e cum am nimerit noi acolo: ieșim deci din hotel, care se află în centrul orașului Brașov, mergem unde ne duc ochii și ne bucurăm de razele solare, care erau pentru noi o mega bucurie, ajungem într-un parc, fotografiem floricele, copăcei, clădiri, când de noi se apropie o doamnă cu un cîine (eu am numit-o ”Zîna Bună”))) ) și ne zice în engleză: ”voi cu chestiile estea ale voastre (și arată la camerele foto), trebuie să vă ridicați încolo! (si arată spre cetate), vi se va deschide o priveliște foarte frumoasă!”  am mulțumit-o de cîteva ori, ea ne-a explicat cum să ajungem și pînă la urmă a zis că merge cu noi să ne arate drumul. Cand am luat-o la fugă! (p/u că soarele mai mai să apună). Pe de-a dreptul, pe pamintul ud de după ploaie, mai să ne întindem pe jos, dar am urcat! iar de acolo așa o priveliște minunată! centrul vechi, pefireriile noi, munți și soarele care apunea după un munte.     Apropo, am stat în hotelul Ambient.

A doua zi în Brașov a fost cea mai obositoare. Trezirea la 5:30, ca să ne plimbăm prin centrul vechi, străzi pietonale, fără nici un om înafară de noi. E foarte frumos orașul dimineața, cînd nimeni nu încurcă, nu nimerește în cadre și e o linișteeee!
   Câte o cafea nu prea gustoasă de la McDonalds, care era unica sursă de cafea la ora ceea, fotografiam străzile pietonale, colorate, de care nu ma puteam sătura (sunt multe mai jos).
   Apoi urcat cu funicularul pe munte, spre Tâmpă, loc de unde se vede tot orașul ca pe palmă, exact lîngă inscripția ”Brașov” (da, da, ca la Hollywood). Apoi plecat spre castelul Bran, a lui Vlad Țepeș. Apoi înapoi în Brașov ca să (și aici începe coșmarul cel mare a mușchilor mei) urcăm PE JOS (p/u ca funicularul lucrează pînă la 17:00) iar pe Tâmpă, pentru a vedea Brașovul de noapte. În 45 minute am urcat 3km și asta e foarte foaaarte obositor, dar, în schimb, am privit încă un apus + Brașovul de noapte. Paznicul de acolo ne-a zis să mergem înapoi toți grămadă și să facem gălăgie, pentru că în rezervația ceea naturală sunt urși și mistreți. Hm. Eu am văzut doar șoricei de cîmp)
  În seara ceea, unica la ce visam, a fost o ciorbă și patul din hotel. După ce mi s-au îndeplinit visele, am adormit bursc)

 
 
   apropo, Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Brașov și una din cele mai înguste din Europa. Incap doar 2 oameni în lățime :)

   cetatea și muntele unde am urcat pentru a vedea primul apus :)

No comments:

Post a Comment