May 28, 2014

Trip to Romania: Sibiu + Balea Lake + Fagaras mountains


   Încă un oraș din România vizitat, în acele 8 zile mega interesante, este Sibiu. Aș zice că Sibiu mi-a plăcut cel mai mult (însă celelalte nu cu mult mai puțin!). Încerc să-mi aduc aminte cum a fost în Sibiu, dar gândurile zboară, prea multe impresii.
   Să încep de la hotelul în care am stat. Foarte plăcut hotel, cu un mic dejun puternic, inclus în preț. Ibis. Recomand. Apropo, e o rețea de hoteluri worldwide.
   Am ajuns în Sibiu din Cluj pe la amiază, am lăsat bagajele în hall-ul hotelului, deoarece check-in'ul era doar de la 14:00, și am mers să căutăm ceva bun de mâncare. Destul de aproape de hotel am dat de o rețea de cafenele Super Mamma, ei cum am dat, ne-au recomandat-o locuitorii Sibiului)))  Ce să zic, porțiile îs foarte mari!!!
   După amiază am mers să facem cunoștință cu Sibiu. Era timp frumos, soare și chiar cea mai calda zi din tot tripul. Am reușit să vedem centrul vechi, frumos e acolo! l-am văzut și de jos, și de sus, și pe fundalul munților Făgăraș)) Obosiți am mers acasa spre hotel. A doua zi...PLOI... TV-ul plin de noutați despre codul galben din București, potop, rîuri pe străzi, mai pe scurt așteptam să ne pornim spre București cu nerăbdare)))



   A doua zi în Sibiu era ploioasă. Dar pe noi asta nu ne-a oprit să urcăm în mașinile noastre murdare de atîta ploi și colb, și să mergem spre munții Făgăraș. Ah ce păcat că era înourat și doar ceață jos la munte. Urcat în cabinele roșii Coca-Cola, contrast frumos pe fundalul gri al munților. parcă eram de pe altă lume, la fiecare 5 metri de mișcare a cabinei, se auzeau doar WoooooW!! aaaaah ce frumos!! da asta ai văzut?! uite - râu! uite-zăpadă!!  hahah))))

   Să reamintesc: luna Mai, la Chișinău e aproape vara, iar noi am coborit din cabina drept în zăpadă. Minunat. Eram noi pregătiți de frig, dar nu de zăpadă pînă la genunchi. Eu m-am gîndit că nu mai ajung eu în munți înzîpeziți în luna Mai (nu p/u că nu e real, doar p/u că am realizat încă o dată că odihna în munți iarna deloc nu îmi este interesantă), și am decis să mă duc mai departe de ceilalți. Liniște. Nici un om. Frumooooos. Dar am înțeles că mi-a fost de ajuns, când zăpada a început câte puțin să pătrundă în încălțămintea mea nu de iarnă)) Mă întorc la stația unde ne aștepta cabina, iar acolo toți cei ”mai  slabi mai puțin rezistenți” au ocupat tot caloriferul cu picioare și ciorapi))

   Lacul Bâlea? cum acolo se zice ”pics or it didn't happen”? ap it didn't happen, pentru că totul era acoperit cu zăpadă. Puteai să calci și să nu știi că amuș te scalzi în Bâlea, dacă gheața nu te ține))

    vesel, când încărcam fotografiile, mă gîndeam: oare ce să mai scriu? s-a primit mai mult decît despre celelalte orașe)) experiențe de neutiat! ce bine-mi pare <3




1 comment:

  1. WOW!
    Потрясающий репортаж!Загляденье!

    ReplyDelete